ȘCOALA VIITORULUI INTRE TRADIȚIE ȘI DIGITALIZARE

NUME ȘI PRENUME AUTOR: MITOI FLORIN

Digitalizarea învățământului nu mai este o opțiune, ci o obligație, având în vedere modul în care s-a derulat anul scolar 2019-2020.
 Pentru ca acest demers să fie posibil și cât mai bine aprofundat este nevoie de o multitudine de resurse : umane(elevi, profesori, părinți, autorități) ; materiale(laptop-uri, tablete, telefoane și rețea de internet). Nu este imposibil, dar este nevoie de o echipă implicată, dorința de perfecționare și voință.
 Așadar, consider că viitorul educației va fi unul bazat pe tehnologie, în mare masură, dar nu îmi pierd încrederea că va fi păstrată și « Școala tradițională », cel puțin o mică părticică. Succesul va fi garantat doar prin combinarea acestor două elemente : tradiție-digitalizare.
 « Tradiție- Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. »(dex online)
 « Competența digitală este una dintre cele opt competențe-cheie, concretizându-se în utilizarea cu încredere și în mod critic a întregii game de tehnologii ale informației și comunicațiilor pentru informare, comunicare și soluționare a problemelor în toate domeniile vieții. »
( www.schooleducationgateway.eu)
 Succes tuturor celor implicați(elevi, profesori, părinți, persoane autorizate, instituții, etc.).
« Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obişnuiţi capabili de rezultate neobişnuite. »
( citat din Pat Summitt)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *