FIȘE DE LUCRU ONLINE

PROF. ADINA POPUȘ COLEGIUL TEHNIC TRAIAN VUIA ORADEA

 Fișele de lucru online le putem încadra în categoria instrumentelor de evaluare continuă, alături de altele cum ar fi brainstorming-ul, jurnalul elevului, fișe de autoevaluare, fișe de observație, etc. Cu ajutorul acestor fișe putem consolida cunoștințele elevilor, le putem monitoriza progresul și de asemenea ele constituie un instrument interactiv de autoevaluare.
În crearea de fișe de lucru online am folosit aplicația online liveworksheets.com. Pentru a folosi aplicația prima dată trebuie să te înregistrezi. Această aplicație ne permite să transformăm fișele de lucru simple în fișe de lucru interactive care dispun de funcția de autocorectare. Această aplicație îți permite totodată să utilizezi și fișele create de alți profesori. Ca să poți să îți creezi propriile fișe de lucru online trebuie să încarci un document care va fi convertit într-o imagine, după care îl vei putea edita utilizând mai mult funcții ale aplicației. Elevii pot rezolva online fișele de lucru, după care pot alege să fie trimise profesorului pe email pentru a vedea modul de lucru, rezolvarea lor. În crearea fișelor de lucru în cadrul aplicației poți folosi mai mulți itemi: cu alegere multiplă, cu alegere duală, itemi de tip pereche, cu răspuns scurt, itemi cu întrebări deschise. Poți adăuga fișiere mp3, prezentări powerpoint, link-uri spre anumite site-uri și filmulețe de pe youtube.
 

Printscreen al unei fișei de lucru create cu aplicația liveworksheets.com
 
Fișele de lucru create pot fi salvate în modul privat sau pot fi distribuite pentru a putea fi folosite și de către alți profesori. În modul privat poți salva 30 de fișe de lucru, iar dacă le împarți cu alții numărul lor este nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *