TEHNICI DE EVALUARE ONLINE

PROF. BRANGA PETRONELA

Evaluarea învățării la distanță prezintă multe provocări atât pentru profesori cât și pentru elevi. Această evaluare poate fi foarte dificilă pentru elevii cu dificultăți de învățare și nu numai. Ca să nu mai vorbim de problemele tehnice care pot interveni în timpul evaluării. Cu toate acestea, acest tip de evaluare poate avea unele beneficii, cum ar fi accesul în timp util la evaluare pentru familiile ce locuiesc departe de școală și reducerea timpului de călătorie pentru elevi și familiile acestora.
Cum ne evaluăm elevii în mod corect? Elevii trebuie să fie evaluați în conformitate cu un principiu al echității. Prin urmare, este important să se instituie acorduri care să poată fi puse în aplicare în mod similar pentru marea majoritate a elevilor. Din acest motiv, integrarea platformelor este esențială pentru interpretare, pentru a lua o hotărâre și pentru a lua cele mai bune decizii posibile cu privire la nivelul de învățare al elevilor și la calitatea predării.
Pentru a asigura validitatea procesului de evaluare, este necesar să se determine competențele care trebuie evaluate și instrumentele de aplicare a acestor evaluări. În ajutorul nostru vin câteva instrumente de evaluare care sunt ușor de utilizat atât de professor cât și de elev.
 Evalbox este o platformă de evaluare care gestionează și corectează automat examinările online examinările pe hârtie, examinările la distant. Profesorii pot gestiona bazele de întrebări, pot crea chestionare variate prin aleatoriu (sau manual) și pot rula cât mai multe examene și cât de des doresc. Un alt instrument de evaluare online este Google Drive.
Cu serviciul formular Google Drive, profesorii pot crea un chestionar sau pot testa online în câteva secunde. Ulterior, aceștia îl pot partaja prin e-mail sau îl pot insera într-un blog sau într-un site al clasei. QuizBean este un instrument care facilitează crearea de teste și evaluări pe care studenții le pot realiza online. Profesorii pot crea cu ușurință chestionare bazate pe text sau imagini online în câteva minute. Ele pot adăuga explicații la fiecare întrebare. Ei au, de asemenea, posibilitatea de a propune întrebări cu răspunsuri multiple sau cu un adevărat fals clasic. Elevii vor putea răspunde individual. Acest instrument vă oferă statistici precise cu privire la rezultate: Cine a răspuns, când și care este rezultatul sau scorul. Quizlet este un instrument online care permite profesorilor să creeze cu ușurință teste interactive. Profesorii pot insera imagini și sunete. În plus, acesta conține carduri MEMO pentru a ajuta elevii să memoreze o lecție și să se testeze. Site-ul conține, de asemenea, teste create de alți utilizator.
Scopul unei evaluări online este de a afla mai multe despre participanți și de a obține o idee generală despre performanța elevilor. În educație, evaluarea este un proces sistematic de documentare și utilizare a datelor empirice privind cunoștințele, competențele și abilitățile. Evaluările online permit oatât o constatare cât mai rapidă despre cee ace s-a învățat cât și lecții pentru îmbunătățirea învățării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *