Intreaga lume trece printr-o perioada foarte grea iar cadrele didactice cu atat mai mult cu cat invatamantul online nu a fost o prioritate pentru sistem.Ne-am trezit intr-o zi ca nu vom mai merge fizic la gradinita, toata activitatea mea se va muta in fata unui device iar intrebarile au inceput sa curga.Cum voi face lectiile cu prescolari? Cum ii voi stimula? Ce fel de activitati voi desfasura online astfel incat ei sa achizitioneze informatii? Am inceput timid cautand cursuri, webinarii la care am participat, am cautat pe youtube sa vad cum fac si alte cadre didactice.
Această listă de instrumente de evaluare digitală de mai jos, o puteti folosi pentru informații și resurse grozave pentru a cunoaște elevii cu ajutorul evaluarilor online.
1.Google Forms: creați formulare cu hyperlinkuri, imagini și videoclipuri. Folosiți-le pentru sondaje și teste.
2.Plickers: Plickers este o aplicație simplă care permite profesorilor să colecteze date de evaluare formativă în timp real, fără a fi nevoie de dispozitive studențești.
3. Poll Everywhere: o aplicație de sondaj în timp real care funcționează cu dispozitive mobile, Twitter sau în browserul dvs. web.
4.Socrative.com: un serviciu web gratuit care vă permite să evaluați studenții cu activități pregătite sau întrebări din mers pentru a obține o perspectivă imediată asupra înțelegerii.
5.Nearpod: Nearpod funcționează în browserul oricărui dispozitiv pentru a vă permite să creați sau să încărcați o prezentare la care apoi adăugați propriile întrebări.
6.Classflow: Classflow vă permite să creați lecții folosind carduri pe care le creați folosind conținutul la alegere.
7.Formative: Formativ vă permite să creați lecții folosind orice dispozitiv conectat la Internet și este optimizat pentru săli de clasă 1: 1, BYOD, flipped sau mixte. Obțineți rezultate și răspundeți în timp real.
8.Classkick: încărcați un PDF și adăugați text, desene, fotografii, hyperlinkuri și înregistrări audio pentru a crea conținut din lecție dinamic.
9.Padlet: un site web gratuit pentru colectarea și partajarea de text, imagini, videoclipuri și fișiere.
10. Seesaw: elevii își arată lucrările cu fotografii, videoclipuri, desene, text, PDF-uri și linkuri. De asemenea, puteți importa direct din cele mai populare aplicații.
11.Recap: o aplicație gratuită care permite profesorilor să-i determine pe elevi să-și explice gândirea cu privire la o întrebare sau subiect folosind videoclipuri.
12.Kahoot: Acesta este un popular joc de teste de clasă gratuită, care le permite profesorilor să utilizeze întrebări cu alegeri multiple sau secvențiale.
13.Quizizz: O altă aplicație excelentă pentru jocuri și teste.
14.Test: permite elevilor să învețe și să se îmbunătățească, studiind cu flashcards, jocuri și multe altele.
15.Quizalize: Acesta este un nou site web pentru a juca jocuri de teste de clasă. Profesorul introduce propriile întrebări sau poate folosi un test pregătit.
16.Triventy: Acesta este un instrument pentru realizarea de sondaje de grup și jocuri de teste. Din nou, profesorul își poate folosi propriile întrebări sau le poate folosi pe site.
17.SketchParty TV: un joc de desen în stil Pictionary, perfect pentru consolidarea vocabularului și a abilităților de comunicare vizuală.
PROF. INV. PRES: ALINA ELENA HANGANU GRADINITA NR 231, SECTOR 3, BUCURESTI
26
ian.