COPILUL PREȘCOLAR ÎN MEDIUL ONLINE

PROF. ÎNV. PREȘCOLAR BAIDOC DUMITRA DANIELA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 308, BUCUREȘTI

,,Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.”
 (Nelson Mandela)
 
Școala online a devenit o realitate în viețile noastre. Chiar dacă, pe parcursul timpului, multe studii de specialitate au demonstrate efectele nocive ale expunerii copiilor în fața ecranelor de calculator, situația actuală ne presează să desfășurăm activități online cu copiii, indiferent de varsta acestora.
Dacă avem în vedere particularitățile copilului preșcolar, nu putem să trecem cu vederea faptul că este nevoie de rezența unui adult care să supervizeze copilul pentru a desfășura activități online.
O adevărată provocare pentru toți dascălii, este aceea de a continua învățarea de acasă, utilizând instrumente online, menținând legătura cu copiii și încurajându-i să lucreze și să învețe independent. Începuturile au fost dificile, însă, acolo unde a existat dorință și disponibilitate, rezultatele nu au întarziat să apară. Creativitatea cadrelor didactice care predau în învățămantul preșcolar a fost de mare ajutor în realizarea resurselor necesare activităților online. Acestea au structurat conţinutul educaţional astfel încât să devină accesibil pentru diverse niveluri de cunoaştere, dar au apelat și la diverse platforme care permit realizarea de evaluări în mediul online.
Acestea sunt cateva exemple de platforme ce pot fi utilizate de cadrele didactice pentru a realiza materiale utile în activitățile de predare și evaluare onlinie:

www.wordwall.net
www.jigsawplanet.com
www.edupuzzle.com
www.kahoot.com
www.padlet.com
www.quizizz.com
www.kidibot.ro

Odată descoperite aceste resurse educaționale ce pot fi utilizate în activitățle online, am convingerea că pentru fiecare dintre noi a început să încolțească dorința de a cunoaște mai multe astfel de instrumente ce pot fi utilizate chiar și cu copiii preșcolari.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *