EVALUAREA IN “GRADINITA DE ACASA”

PROF. INV. PRESCOLAR LAZAR CAMELIA GEORGIANA

Evaluarea reprezinta una dintre cele mai importante component ale procesului de invatamant. Astazi, aceasta este perceputa ca fiind integrate in procesul de invatamant, avand rol de reglare, optimizare si eficientizare a activitatilor de predare-invatare.
Evaluarea moderna reprezinta un mijloc de comunicare de informatii asupra stadiului invatarii, in vederea reorganizarii acesteia.
In contextual actual, utilizarea device-urilor mobile a devenit indispensabila. Copiii percep aceste instrumente ca o necesitate a vietii de zi cu zi, astfel ne revine misiunea de a-I deprinde pe copii sa foloseasca eficient aceste mijloace, sa ne apropiem tot mai mult de lumea lor. Pornind de la aceste considerente, voi prezenta cateva intrumente care se pot utilize cu succes in evaluarea online:

Aplicatia kahoot- reprezinta un instrument care poate fi utilizat la orice varsta, transformand invatarea intr-o joaca. Jocurile kahoot pot fi create de oricine, pe orice subiect si pentru copii de toate varstele. Aplicatia este disponibila gratuity si presupune existent unui calculator care afiseaza o serie de intrebari cu varfiante de raspuns. Elevii se inregistreaza utilizand un cod pin furnizat de aplicatie, prin intermediul cadrului didactic. Acestia pot participa la joc atat individual cat si in echipe.
Wordwall- reprezinta o aplicatie unde se creaza diverse activitati interactive pentru copii. Cu ajutorul acesteia putem crea cu usurinta un set de intrebari pe care sa le folosim in cadrul predarii/ evaluarii sincrone sau asincrone. Aceste tipuri de teste le putem folosi la finalul activitatii pentru a asigura feedback-ul. Toti copiii vor fi implicati intr-un mod interactive in rezolvarea testului.

Pe langa aceste aplicatii am utilizat preponderant grupul de whatsApp al grupei, pentru a mentine in permanenta legatura cu parintii. De asemenea utilizam in mod constant si platform educational kinderpedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *