PLATFORMA EDUCAȚIONALA WORDWALL

PROF. INV. PRIMAR ANCUȚA MACIUCA LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIȚA”, TECHIRGHIOL

 Instrumentele de evaluare on-line ne pun la dispoziție o gamă largă de posibilități de evaluare. Uneori tehnica este mult mai pregătită decât suntem noi dispuși să explorăm.
 Din nevoia de a respecta toate etapele evaluării, am încercat diverse metode, tehnici și instrumente de evaluare on-line. Am observat că această evaluare se poate face atât on-line cât și off-line, chiar sunt platforme care îți oferă posibilitatea să folosești testul propus ca activitate la clasă. O astfel de platformă îmi face mare plăcere să v-o prezint.
 Platforma educațională Wordwall- „Cel mai simplu mod de a crea propriile resurse de predare”, acesta este motto-ul lor. Eu aș continua să adaug și de evaluare. Pe această platformă îți poți crea activități personalizate pentru fiecare clasă de elevi. Poți crea jocuri tip: Concurs de întrebări, Roata norocului, Careu de cuvinte, Rebus, Joc de cărți, joc cu alegere multiplă sau de sortare/grupare, etc. … Veți spune, probabil, că aceasta este o platformă de jocuri, însă, platforma oferă posibilitatea de a transforma fiecare joc în activitate de evaluare. După ce vă personalizați jocul îl puteți transforma în multiplayers game- joc cu mai mulți jucători, sau aveți posibilitatea să îl transformați într-un test de evaluare varianta printabilă.
 Multiplayers game- joc cu mai mulți jucători, este asemănător cu un test kahoot însă, Wordwall oferă posibilitatea jucătorilor de a vede atât întrebarea cât și variantele de răspuns. Cum îl putem folosi? Fiecare profesor acceseaza platforma Wordwall și își crează un joc (puteți folosi și jocuri gata create). Selectează varianta multiplayers iar platforma generează un cod. Elevii accesează plarforma, fără a fi obligați să-și facă cont, prin simpla căutare pe google gowordwall, după care selectează join multiplayer. Jocul îl puteți folosi atât în sala de clasă cu elevii prezenți fizic la școală, cât și on-line. Atunci când profesorul apasă Start, fiecărui jucător/elev îi apar întrebările și variantele de răspuns pe device-ul cu care s-a conectat. După fiecare întrebare elevul/jucătorul primește feedback cu răspunsul corect.
 Faptul că fiecare joc poate fi printat și folosit ca test, fișă de lucru este un motiv în plus pentru a recomanda această platformă educațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *