PLATFORMELE ONLINE – DE CE COPIII INVAȚA CU PLACERE

PROF. INV. PRIMAR CERDAC SIMONA-VALENTINA ȘCOALA GIMNAZIALA NR.1 POLOVRAGI

 Completează învățarea clasică
 În primii ani de școală copiii continuă dezvoltarea abilităților sociale (începută la grădiniță) și încep un proces complex de învățare. Descoperă științe structurate pe materii, învață să citească, să scrie, să socotească, deprind noțiuni între care stabilesc legături, își pun întrebări noi, vor răspunsuri complexe și provoacă atât învățătoarea, cât și părinții la dezbateri cu final neașteptat.
Studiului clasic din băncile școlii i se alătură acasă metoda inedită a învățării online, ce completează perfect îndrumările primite din partea dascălilor și încurajează un tip benefic de relație între copii și educație.
 Dezvoltă autonomia și curiozitatea
 Atunci când accesează un produs educațional online cum este www.scoalaintuitext.ro, de pildă, copiii pot alege singuri între diferitele secțiuni ale platformei: Cufărul cu jucării, Exploratorul vesel, Locul meu de joacă, Clubul Isteților. Prin jocuri ce completează perfect manualul digital Intuitext, copiii pornesc într-o călătorie virtuală prin lume, uimindu-vă de câte lucruri minunate află.
 Transformă tehnologia într-un aliat pe termen lung
 Școala Intuitext este locul care transformă dorința insistentă a copiilor de a se juca pe tabletă, calculator sau telefon, dintr-o problemă într-un avantaj! Astfel, prin joc și aproape fără să-și dea seama, copiii își vor antrena abilități importante precum memoria, atenția, gândirea logică, comunicarea și inteligența emoțională. Și nu numai! Va exersa ce învață la școală! Va învăța lucruri noi! Va descoperi lumea înconjurătoare!
 Ajută la dezvoltarea personală
 Accesați platforma de învățare online Școala Intuitext, alegeți una dintre variantele Exemplu joc clasa I sau Exemplu joc clasa a II-a și aflați, astfel, de ce acest produs educațional
*crește motivația pentru învățare
*antrenează atenția, memoria și flexibilitatea gândirii
*dezvoltă inteligența socială și emoțională
*îi ajută pe copii să repete ce a fost mai dificil din ce a învățat la școală
 Permit copiilor să învețe când vor
 Unul dintre principalele avantaje invocate de utilizatorii platformelor online de învățare este autonomia în ce privește organizarea timpului de studiu. În ceea ce privește produsele concepute de Intuitext (compania de software educațional din cadrul grupului Softwin), fie că accesează o platformă pentru elevii din clasele primare (www.scoalaintuitext.ro), fie una pentru elevii de gimnaziu (www.examenultau.ro), informațiile pot fi accesate ori de câte ori este nevoie, fără ajutorul părinților sau al unui profesor meditator.
 O modalitate prin care putem încuraja dorința și curiozitatea elevilor este prin jocuri logice, filmulețe educative și, în general, produse de învățare care să-i ajute să-și însușească anumite informații în timp ce se distrează. Școala Intuitext, de pildă, despre care ați mai citit aici, este exact locul perfect prin care putem determina o atitudine pozitivă a copiilor noștri în ceea ce privește școala, stimulând totodată curiozitatea și dorința de cunoaștere a celor mici.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *