LECȚIE ONLINE DE MATEMATICA PE PLATFORMA MICROSOFT TEAMS

PROF. ISAIA DIDA-CRISTINA, ȘCOALA GIMNAZIALA NR. 20, GALAȚI

Fig. 1 Aplicația Polly din Microsoft Teams utilizată în reactualizarea cunoștințelor

Fig. 2 Quiz realizat în Microsoft Forms
 
Pentru evaluarea elevilor în orele online, profesorul poate utiliza aplicația Polly, cu ajutorul căreia putem realiza un scurt sondaj de una, două întrebări la care elevii să răspundă printr-un simplu click. Sondajul poate fi setat astfel încât să apară numele participanților sau poate fi anonim, de asemenea se poate seta vizibilitatea rezultatului, elevii pot vedea sau nu ce au răspuns colegii lor, în timpul completării. Se poate seta ora la care elevii primesc pe chat sondajul, astfel că profesorul îl poate pregăti înainte de începerea activității.
Prin Microsoft Forms se pot alcătui teste tip quiz, care să cuprindă întrebări ce utilizează simboluri matematice: grade, puteri, radicali etc și se pot atașa imagini cu figuri geometrice. Elevii primesc testul printr-un link, răspund la întrebări și după ce apasă pe butonul Trimite, primesc punctajul realizat. Elevii pot completa răspunsurile la întrebări utilizând limbajul matematic din meniul de răspuns.
 
BIBLIOGRAFIE :
*Munteanu (Isaia) Dida-Cristina, Lucrare de disertație: Strategii didactice inovative în predarea geometriei la gimnaziu: utilizarea platformelor online, Galați, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *