APLICAȚIA MENTIMETER

PROFESOR MONICA GROSU COLEGIUL NAȚIONAL ,,RADU NEGRU” FĂGĂRAȘ

 În contextul actual evaluarea are un rol important și reprezintă o provocare pentru fiecare dintre factorii implicați în procesul de predare-învățare-evaluare. Pentru că Google For Education, a oferit prompt soluții la îndemâna tuturor, foarte multe școli folosesc această platformă. Pachetul de aplicații Google oferă, prin aplicațiile sale o soluție pentru învățarea mixtă. Printre beneficii pot enumera: eficientizarea procesului educațional, feedback rapid pentru elevi, evaluare sistematică, comunicare în timp real și o colaborare bună între elevi și profesor. Mă voi referi pe scurt la câteva dintre aceste aplicații oferite de Google:

 Google Classroom- Meet- pot fi corectate temele și poate fi oferit feedback direct fiecărui elev;
 Google Jamboard este un mod de vizualizare ușor al unor răspunsuri scurte;
 Google Forms -permite conceperea unor formulare care pot fi utilizate pentru a obține feedback dar și pentru a crea teste scrise. Serviciul permite profesorului să includă imagini sau video pentru interpretare sau ca material de reflecție pentru elev. Elevii pot primi întrebări deschise sau/și închise, cu una mai multe variante de răspuns. Funcția Quiz permite oferirea de feedback prompt iar elevii pot afla imediat dacă au răspuns corect sau nu.

Alte aplicații utile ar fi:

Kahoot – elevii pot construi ei înșiși itemi de teste.
Mentimeter- este o aplicație care permite interacțiunea cu un grup țintă în timp real. Este un instrument pentru sondaje unde poți pune întrebarea și grupul țintă poate da răspunsul folosind un telefon mobil sau orice alt dispozitiv conectat la internet. Această aplicație este utilă pentru a-ți crea o imagine corectă a nivelului de cunoștințe al unei clase de elevi.

Voi prezenta mai jos rezultatele obținute în urma utilizării acestei aplicații la clasă.

Menționez că am folosit această aplicație pentru o evaluare continuă și pentru autoevaluarea elevilor.

 
BIBLIOGRAFIE:
*https://www.noi-orizonturi.ro/2020/05/04/cum-evaluam-online-pedagogia-mai-intai-apoi-tehnologia/
*https://www.eduapps.ro/aplicatii-educatie/g-suite-for-education/
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *